Deployteq heeft van zichzelf al tal van mogelijkheden om jullie marketing campagnes uit te werken. Echter kan het voorkomen dat er extra aanvullingen nodig zijn om nóg meer uit jullie activiteiten te halen. Zo kan je behoefte hebben om kortingscodes van jullie webshop in te laden. Een koppeling te maken met jullie website of CRM systeem. Of SMSjes te versturen naar de mensen waar je geen e-mailadres van hebt. In de Deployteq Store krijg je een beeld van de extra apps die we hebben gebouwd op Deployteq. Zie je er iets tussen staan wat mogelijk interessant is voor jullie business, dan kan je deze direct aanklikken om te kijken wat de aanvulling inhoudt en of dit interessant is voor jullie. Wil je een app eerst even uitproberen? Dat kan! We hebben op alle apps een 14 dagen proefperiode. We leggen hier kort uit hoe je de Deployteq Store kan gebruiken. 

Overzicht van apps

De Deployteq Store staat direct aan de linkerkant in het menu onder het dashboard. Wanneer je hierop klikt, zie je direct welke apps er beschikbaar zijn en welke apps je al hebt geïnstalleerd. Had je hiervoor een extensie al van ons afgenomen, bijvoorbeeld SMS of de Smartrun, dan staat deze automatisch in het overzicht van geïnstalleerde apps. 

Onder de geïnstalleerde apps, zie je de apps die je direct kan installeren. Klik op een app om een beschrijving en de kosten van de app te zien. Pas wanneer je na de omschrijving op de 'Installeer' knop klikt, komt deze app ook daadwerkelijk in jouw brand te staan. Indien beschikbaar staat ook de link richting de handleiding in de beschrijving, waar je wat meer informatie kan krijgen over het gebruik van de app. 

Opmerking

De installeer knop zal alleen beschikbaar zijn wanneer je een administrator bent voor de brand. Wanneer een app interessant voor jullie kan zijn, maar je kan het zelf niet installeren, neem dan contact op met de beheerder(s) van jullie brand.

Simpele stappen voor installatie

De installatie via de Deployteq Store mag niet veel tijd in beslag nemen, je wilt vaak direct aan de slag met de nieuwe mogelijkheden. De apps hebben allemaal een wizard die doorlopen moet worden met slechts enkele stappen. 

Na het klikken op de installeer knop doorloop je deze stappen om de app in te stellen naar jullie brand. Bijvoorbeeld in het geval van een koppeling zal dit het koppelen zijn met jullie systeem door middel van het inloggen op jullie externe systeem, zodat we de data aan elkaar kunnen koppelen. In sommige gevallen zal het alleen het invullen van de facturatiegegevens zijn. Per app hebben we een handleiding beschikbaar die jullie kan helpen met het doorlopen van deze stappen. 

Van de volgende apps hebben we op het moment een handleiding voor de installatie en het verdere gebruik van de app;

Mocht je er toch niet uitkomen, of is jouw handleiding nog niet beschikbaar? Laat het ons weten via support op 030-698 8080 en wij helpen je graag verder. 

Facturatie

Al onze apps hebben een proefperiode van 14 dagen, hier kan je zelf even aan de slag met de app en kijken of de app voor jouw doeleinden geschikt is. Toch vragen we je ook om alvast even te kijken naar de facturatie mogelijkheden bij de installatie. De meeste apps hebben licentiekosten. Hiervoor hebben we twee opties. We kunnen dit maandelijks factureren. Dan wordt de app alleen gefactureerd in de maanden dat de app ook daadwerkelijk geïnstalleerd staat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie twee maanden een Facebook Leadad campagne hebben draaien. Dan zou het zonde zijn als je een heel jaar vooruit moet betalen. Verwijder de app weer na deze twee maanden en je krijgt daarna geen factuur meer. 

Ook kunnen we ons voorstellen dat voor apps die jullie altijd gebruiken, zoals de smart-run of codelijst, één factuur een heel stuk minder administratie met zich meebrengt. Dan kan je ervoor kiezen om eenmaal per jaar de factuur te ontvangen. 

Ten slotte zijn er bedrijven die voor de facturen een ordernummer, kostenplaats of PO-nummer nodig hebben op de factuur. Deze kan je ook in deze stap kwijt. Dit is optioneel, maar als het binnen jullie organisatie verplicht is, vul dit in voordat je het gaat gebruiken, de factuur wordt namelijk automatisch verstuurd en dat kan nogal wat administratieve tijd opslokken als dit mis gaat. 

Verwijderen van een app

Is jullie social media campagne tot een eind gekomen? Of is de app toch niet helemaal wat je verwacht had? Dan kan je de app makkelijk weer verwijderen. Klik op de app bovenin het overzicht van geïnstalleerde apps. Hier zie je de instellingen weer van de app en kan je rechtsonderin de app verwijderen uit jullie brand. Doe je dit voor de 14 dagen proefperiode is afgelopen? Dan wordt er geen factuur gestuurd. Had je de facturatie op maandelijks staan? Dan wordt er de volgende maand geen factuur meer gestuurd. Zo makkelijk is het!