Inleiding

De tracking functie is binnen Deployteq gemaakt om mensen die niet gevolgd willen worden binnen e-mails te kunnen uitsluiten van tracking. (denk hierbij aan opens & Clicks bijvoorbeeld)
Op het moment dat bij een contact het veld "Track" op Nee staat. zal dit contact alle originele urls zien in de mail en zal er geen meetpixel worden ingeladen in de mail zelf.
De Track functie is vergelijkbaar met de setting of je wel of niet getracked kan worden bij het bezoeken van websites. 


Hoe werkt dit op Klantrecord niveau

In het tabblad "details" vind je halverwege bij de "Opt-in" instellingen ook het "Track" veld. 
Deze staat standaard op "Yes". 




Dit veld kan in Deployteq aangepast worden zoals je gewend bent middels imports, pages, API of gewoon handmatig in het Klantrecord.

Hoe werkt dit in Profielen?

Binnen profielen is er een object beschikbaar genaamd Track. Dit object staat in de library aan de rechterkant bij het "Customers" gedeelte.
Dit object ziet er als volgt uit.



Als je dit object in je profiel sleept kun je selecties maken op "Yes" of "No".


Belangrijk

Wat als het veld op "No" staat?

Als het veld "Track" op No staat heeft dit op Nieuwe verzendingen het effect dat er geen clickthroughs/shortlinks meer worden gemaakt voor de ontvanger. Deze zal voortaan de originele links in de emails zien. Ook zal er aan de e-mail zelf geen meetpixel meer worden toegevoegd.
Op oude verzendingen heeft deze setting in zoverre geen invloed; al reeds geregistreerde opens en clicks blijven zichtbaar. Echter alle opens en clicks in de toekomst worden niet meer meegenomen voor deze contacten.