In Deployteq staan al een aantal velden voorgedefinieerd. Dit zijn bijvoorbeeld naam, adres, e-mailadres, geboortedatum, etc. Deze vind je terug onder het 'Details' tabblad van de klant. Echter kunnen we ons uiteraard voorstellen dat jullie specifieke velden willen toevoegen die voor jullie gelden. Daarvoor hebben we klantoptievelden geïntroduceerd. 

Om klantopties aan te maken ga je naar het klantenoverzicht, zonder dat je een klant hebt geselecteerd. Bovenin zie je de button 'Klantopties' die het veldenoverzicht opent. 

Let op: Deze optie is alleen beschikbaar als dit recht is aangevinkt in jouw rol. 

Je geeft een unieke naam aan je nieuwe veld en eventueel een extra beschrijving voor intern gebruik. Vervolgens selecteer je wat voor een soort veld je nodig hebt. 

De volgende opties zijn mogelijk

 • Datum
  Dit veld slaat een datum op, die je in je profielen ook weer kan gebruiken om ermee te rekenen. Bijvoorbeeld veld aanmelddatum ligt 3 weken in het verleden
 • Datum en Tijd
  Dit veld slaat zowel een datum als een tijd op. Wanneer je berekeningen maakt met datum/tijd velden, zal je gebruik moeten maken van een tussen tijd X en Y. Als je berekent met IS exact 3 weken in het verleden, dan zal Deployteq alleen kijken naar de datum/tijd die op de seconde gelijk is. 
 • Getal met decimalen
  Met dit type veld kan je een getal met decimalen opslaan. Wanneer je hiervoor kiest kan je ook selecteren hoeveel decimalen je kan gebruiken. Over het algemeen wordt dit type veld gebruikt voor valuta, bijvoorbeeld totale omzetwaarde. Hiermee kan je in je profiel weer berekeningen maken met groter en kleiner dan. 
 • Numeriek
  Dit veld slaat hele getallen op. Zo kan je dit gebruiken voor ID's of codes die voor jullie een betekenis hebben. Later kan je deze ook weer gebruiken in je profielen. Hiermee kan je bijvoorbeeld ook berekeningen maken als groter of kleiner dan. 
 • Keuzelijst
  Hier kan je een eigen keuzelijst aanmaken. Dit is fijn wanneer je alleen maar vaste waarden hebt voor een veld, zodat er geen spelfouten kunnen gemaakt worden en je in je profielen gebruik wilt maken van deze waarden. Wanneer je dit type kiest, krijg je een tekstveld waar je op elke nieuwe regel een nieuwe keuze creëert.
 • Alfanummeriek
  Dit type veld is een vrij invulbaar veld, waar zowel letters als getallen gebruikt kunnen worden.
 • Tijd
  Dit veld slaat alleen een tijd op. 

Ten slotte kan je een veld indexeren. Dit is verstandig als je een bepaald veld veel gebruikt in je profielen of imports. Dit versnelt de berekening in jouw profielen aanzienlijk, net als de bewerking van je velden met een import. Je kan hierbij denken aan een ID die je gebruikt als unieke sleutel (al adviseren we hier om het standaardveld klantnummer te gebruiken), of een datum veld die vaak terug komt in je profielen. 

Indien je een keuze maakt voor het type van een veld kan deze achteraf niet meer worden aangepast. De enige mogelijkheid is het veld weer te verwijderen en opnieuw aan te maken.

Standaard heb je de mogelijkheid om maximaal 50 klantoptie velden aan te maken en 10 kunnen hiervan geïndexeerd zijn. Wanneer je veel klantoptie velden gebruikt is het verstandig ze te groeperen door de naam te beginnen met een nummer bijvoorbeeld. Gebruik je een veld maar voor één campagne? Maak dan campagnevelden aan, zodat de lijst overzichtelijk blijft.

In de kolom ''Gebruik'' kan je zien waarin (in een profiel, in een formulier, in een campagne, etc.) het betreffende veld gebruikt wordt. Indien een veld in gebruik is, kan deze niet zo maar worden verwijderd. Dit kan alleen als het veld nergens meer in gebruik is. 


Tip

Heb je onverhoopt meer dan 50 klantoptievelden nodig? Onze support afdeling kan dit ophogen. Neem voor meer informatie contact op met onze Support afdeling op 030 - 698 80 80.

Opmerking

Het is mogelijk om een klantoptie die gebruikt is in een mailing te verwijderen, maar dit kan gevolgen hebben voor de "Bekijk online"-versie van de e-mail. Hier wordt namelijk altijd de laatste waarde van dit veld gebruikt.